Äggsallad på rostat bröd

Äggsallad på rostat bröd passar på till frukost och till mellis. Gott, mättande och nyttigt, När du kokar ägg är det lika bra att koka flera. Gör det på morgonen och ställ in äggen i en skål i kylen.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 skivor fullkornsfranska
  • 2 paprikaringar
  • 4 msk majonnäs
  • 2 tsk persilja - hackad
  • 1 krm salt
  • 4 salladsblad

Gör så här

  1. Lägg äggen i en liten kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Låt koka upp utan lock. Sänk värmen och sjud ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och hacka dem.

  2. Rosta bröden. Hacka paprikan. Blanda ägg, paprika, majonnäs, persilja och salt.

  3. Fördela röran på två av brödskivorna. Lägg på salladsblad och lägg på de andra brödskivorna. Skär dubbelmackorna tvärs över ­så att det blir fyra trekanter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!