Äggröra med tryffel och stekt svamp

Svart tryffel finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller i saluhallar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g svamp - blandad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk

Garnering

  • 10 g svart tryffel

Gör så här

  1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek den knaprig i olja och 1 msk smör på medelhög värme. Krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Vispa upp äggen och tillsätt 1/2 tsk salt och mjölk. Smält 1 msk smör i en kastrull på medelhög värme och häll i äggblandningen. Rör sakta hela tiden i bottnen till en krämig äggröra.

  3. Lägg upp äggröran och häll över svampen. Skiva tryffeln supertunt och strö över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!