Äggost

Recept på äggost. Har man ingen äggostform kan osten göras i ett durkslag med silduk.
Servera äggosten med björnbärssylt eller kanel och socker.
Servera äggosten med björnbärssylt eller kanel och socker. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 3 l mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl strösocker

Tillbehör

  • björnbärssylt - eller strösocker blandat med mald kanel

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och gräddfil i en stor gryta.

  2. Låt blandningen sjuda på låg värme tills den börjar dela sig och bli flockig. Stäng av värmen och låt blandningen stå ca 5 min.

  3. Ställ en äggostform eller durkslag över en bunke. Ös upp äggostblandningen i formen och varva med socker. Låt vila och rinna av 1 dygn i kyl.

  4. Vänd upp äggosten på ett fat och servera med björnbärssylt eller kanel och socker.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!