Äggnudlar

Använd medelstora ägg till äggnudlarna.
Recept på äggnudlar i buljong
Recept på äggnudlar i buljong Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 ägg
  • 1,5 dl durumvete

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och ägg i en hushållsassistent. Arbeta ihop till en jämn deg, ca 10 min.

  2. Tillsätt lite kallt vatten om den känns för fast. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i rumstemperatur ca 15 min.

  3. Dela degen i sex bitar. Platta till och strö över durumvetemjölet.

  4. Kavla degen genom pastamaskin och skär till tunna nudlar.

  5. Koka nudlarna direkt eller låt dem hänga och torka. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min och servera direkt i het buljong.

TIPS PÅ RAMENSOPPA – TILL DINA NUDLAR

1. Tantanmen chashu pork ramen

Tantanmen är en buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och ­sesampasta. Chashu pork är ett japanskt tillagningssätt av grissida eller karré där köttet får bräsera i soja, mirin, socker och kryddor under lång tid i ugnen eller på ­spisen. HÄR ÄR RECEPTET.

2. Crispy tofu ramen

Vegetarisk ramen med friterad tofu! HÄR ÄR RECEPTET.

3. Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen. HÄR ÄR RECEPTET.

4. Vongoleramen med rostad majs och citron

Nudelsoppa med musslor. HÄR ÄR RECEPTET.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!