00000

En liten godsak som kräver en aning tålamod. Doppa folieformarnas utsida rejält i smält choklad så att de inte blir för tunna. Låt dem kallna ordentligt och lossa folieformarna efterhand som du tar dem ur kylen.

För 40 st

Ingredienser

1 dl vispgrädde
1,5 msk glykos
200 g choklad vit, hackad
25 g smör osaltat
0,5 dl ägglikör

Chokladformar

40 ischokladformar
200 g choklad mörk

Garnering

rivet limeskal

1. Formar: Hacka den mörka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Doppa formarna i den smälta chokladen så att formens utsida täcks av ett tjockt lager choklad. Använd pincett för att underlätta. Ställ formarna att stelna i kylskåp ett par timmar.
Lossa därefter folieformen.
2. Koka upp grädden tillsammans med glykos i en kastrull.
3. Häll grädden över den vita hackade chokladen, tillsätt smöret i bitar och häll slutligen i likören. Rör tills smeten är slät och blandat sig väl.
4. Låt tryffeln svalna och häll den i en spritspåse. Fyll de stela chokladformarna med tryffel och låt dem stelna i rumstemperatur.
Garnera med rivet limeskal före serveringen.