Ägglikörpraliner

En liten godsak som kräver en aning tålamod. Doppa folieformarnas utsida rejält i smält choklad så att de inte blir för tunna. Låt dem kallna ordentligt och lossa folieformarna efterhand som du tar dem ur kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 msk glykos
  • 200 g choklad - vit, hackad
  • 25 g smör - osaltat
  • 0,5 dl ägglikör

Chokladformar

  • 40 ischokladformar
  • 200 g choklad - mörk

Garnering

  • limeskal - rivet

Gör så här

  1. Formar: Hacka den mörka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Doppa formarna i den smälta chokladen så att formens utsida täcks av ett tjockt lager choklad. Använd pincett för att underlätta. Ställ formarna att stelna i kylskåp ett par timmar. Lossa därefter folieformen.

  2. Koka upp grädden tillsammans med glykos i en kastrull.

  3. Häll grädden över den vita hackade chokladen, tillsätt smöret i bitar och häll slutligen i likören. Rör tills smeten är slät och blandat sig väl.

  4. Låt tryffeln svalna och häll den i en spritspåse. Fyll de stela chokladformarna med tryffel och låt dem stelna i rumstemperatur. Garnera med rivet limeskal före serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!