Ägghalvor med tre goda toppings

Testa dessa goda fyllningar och toppings till ägghalvorna i påsk! Varje fyllning räcker till cirka åtta ägghalvor.

3 goda toppings till ägghalvor

 Jalapenomajjo med baconströssel

  • 4 äggulor, kokta
  • 1 finhackad jalapeno
  • 1 dl majonnäs
  • 3 skivor knaperstekt bacon

Gör så här:

Mosa äggulorna och rör ihop med majonnäs och jalapenjo. Spritsa ut och strö på bacon strössel.

 

Hummus med kapris och rosa groddar

  • 2 dl färdig hummus
  • 2 msk kapris gärna små
  • 1 dl groddar ex rödbetsgroddar eller alfalfagroddar

Gör så här: 

Låt kapris rinna av. Spritsa ut hummus på ägghalvorna och strö på kapris. Toppa med groddar.

 

Rökt laxröra med färskost och gräslök

  • 2 skivor kallrökt lax
  • 100 g rumsvarm, färskost
  • 2 msk finhackad gräslök

Gör så här:

Hacka lax och blanda samman med färskost. Gör små ägg och lägg på ägghalvorna. Strö på hackad gräslök

 

Koka ägg

Lägg ner äggen i kallt vatten. När äggen kokar tar man tiden 7 minuter för normalstora ägg. Skölj.

Recept från