44444

Testa dessa goda fyllningar och toppings till ägghalvorna i påsk! Varje fyllning räcker till cirka åtta ägghalvor.

För 1

Ingredienser

Jalapenomajjo med baconströssel

4 st kokta äggulor
1 st finhackad jalapeno
1 dl majonnäs
3 st skivor knaperstekt bacon

Hummus med kapris och rosa groddar

2 dl färdig hummus
2 msk kapris gärna små
1 dl groddar ex rödbetsgroddar eller alfalfagroddar

Rökt laxröra med färskost och gräslök

2 skivor kallrökt lax
100 g rumsvarm färskost
2 msk finhackad gräslök

3 goda toppings till ägghalvor

 Jalapenomajjo med baconströssel – Gör så här:

  1. Mosa äggulorna och rör ihop med majonnäs och jalapenjo.
  2. Spritsa ut och strö på bacon strössel.

Hummus med kapris och rosa groddar – Gör så här:

  1. Låt kapris rinna av.
  2. Spritsa ut hummus på ägghalvorna och strö på kapris. Toppa med groddar.

Rökt laxröra med färskost och gräslök – Gör så här:

  1. Hacka lax och blanda samman med färskost. Gör små ägg och lägg på ägghalvorna.
  2. Strö på hackad gräslök

Koka ägg

  1. Lägg ner äggen i kallt vatten. När äggen kokar tar man tiden 7 minuter för normalstora ägg.
  2. Skölj.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Svenskt