4.54.54.54.54.5

Ägghalvor med krasse och ärtskott är goda att servera till sill och lax på påskbordet. Krassen har en lite kryddig smak som passar fint till äggen.  

För 8 pers på buffé:

Ingredienser

8 ägg

Garnering:

20 g ärtskott
0,5 ask smörgåskrasse
0,5 citron
2 krm flingsalt
0,5 krm svartpeppar, nymald

5 minuter + 6 minuter koktid

Ägghalvor med krasse och ärtskott – gör så här:

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp. Sjud äg­gen mjuka, ca 6 min. Kyl i kallt vatten.
  2. Skala och halvera äggen. Skär bort lite av botten så att de kan stå upp på ett fat.
  3. Fördela ärtskott och krasse på äggen. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Strö citronskal på äggen. Krydda med flingsalt och peppar.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Buffémat, Påsk