Äggfria maränger

Recept på maränger du gör utan ägg - passar alla som inte vill eller kan äta ägg.

Ingredienser

  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 0,5 tsk citron - pressad
  • 2,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa kikärtsspad och citronsaft tills det skummar ca 2 min i en hushållsassistent.

  2. Tillsätt sockret, 1 msk i taget men i en inte för långsam hastighet. När smeten är fast och mjuka toppar formas är marängsmeten klar. Det tar ca 4 min.

  3. Lägg smeten i en spritspåse med en stor tyll och spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper. Smeten kan också klickas ut.

  4. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 2 timmar. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt marängerna står kvar medan ugnen svalnar. Förvaras i burk med tättslutande lock.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!