00000

Recept på maränger du gör utan ägg - passar alla som inte vill eller kan äta ägg.

För 30 maränger:

Ingredienser

1,5 dl kikärtsspad
0,5 tsk citron, pressad
2,5 dl strösocker

15 minuter + 2 timmar i ugn

Äggfria maränger – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa kikärtsspad och citronsaft tills det skummar ca 2 min i en hushållsassistent.
  2. Tillsätt sockret, 1 msk i taget men i en inte för långsam hastighet. När smeten är fast och mjuka toppar formas är marängsmeten klar. Det tar ca 4 min.
  3. Lägg smeten i en spritspåse med en stor tyll och spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper. Smeten kan också klickas ut.
  4. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 2 timmar. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt marängerna står kvar medan ugnen svalnar. Förvaras i burk med tättslutande lock.

Recept Saga Aneng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar