Äggcocotte med skinka och parmesan

Äggcocotterna kan stå färdiga i kylen och gräddas tillsammans med croissanterna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g skinka - kokt
  • 4 ägg - stora
  • 25 g parmesan - finriven
  • 1 dl vispgrädde

Tillbehör

  • 2 soltorkade tomater - marinerade
  • 0,5 dl rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra 4 portionsformar som rymmer 1 1/2–2 dl.

  2. Finstrimla skinkan och fördela den i formarna. Knäck äggen ovanpå, fördela osten och grädden i formarna.

  3. Rör om försiktigt med en liten sked så att gulan behålls hel.

  4. Grädda i vattenbad, mitt i ugnen, 15–20 min. Då har äggvitan stelnat medan gulan fortfarande är något lös.

  5. Strö på strimlade soltorkade tomater och rostad lök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!