Äggcocotte med grönkål och cheddar

00000

Äggcocotterna ska njutas direkt! Jultid passar de fantastiskt med julskinka och bröd.

För 4 personer

Ingredienser

100 g grönkål
1/2 röd chili, spansk peppar
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 dl grovriven cheddarost
4 ägg
4 msk vispgrädde
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

tunna skivor skinka
ljust surdegsbröd

15 min + 15 min i ugnen

Äggcocotte med grönkål och cheddar

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och finstrimla kålen. Kärna ur och strimla chilin. Fräs kål och chili i smör tills kålen mjuknat. Krydda med salt.
  2. Fördela kålen i smorda cocotteformar, à ca 1 1/2 dl. Strö över osten. Knäck försiktigt i ett ägg i varje form. Häll 1 msk grädde över varje ägg.
  3. Tillaga formarna mitt i ugnen ca 15 min. Strö över lite peppar. Servera cocotterna med julskinka och ljust surdegsbröd.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Brunch, Frukost, Jul, Lunch, Övrigt