Äggakaka med stekt rimmat fläsk

En vacker vinterdag gör vi utflyktsmat på grillen. Stek äggakakan i en stekpanna på grillen. Även rimmat stekfläsk blir jättegott på träkolsgrill.
Allt om Mat

Äggakaka

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 5 dl mjölk
  • 5 ägg

Tillbehör

  • 300 g rimmat stekfläsk - i skivor
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Vispa ner mjölken till en jämn smet. Vispa ner äggen. Om ni ska ha den till utflykt kan smeten hällas i en burk med tättslutande lock.

  2. På utflykten: Tänd grillen och låt kolet brinna ut. Ställ en stekpanna på gallret så den blir het. Stek en bit fläsk ca 5 min så att lite av fettet smälter. Ta bort fläskbiten och häll i äggsmeten. Rör bara lite och vänd den ofta så den inte bränner fast.

  3. Grilla stekfläsket bredvid stekpannan på grillen och lägg dem på äggakakan när de är färdiga. Servera så varmt som möjligt med lingonsylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!