Ägg- och kaprisplättar

Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 potatisar - kokta, skalade och tärnade
  • 2 msk kapris - väl sköljd, gärna i salt
  • 2 msk gräslök - skuren
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • salt - ev lite
  • 1 msk olja
  • 80 g rödbetor - inlagda
  • 100 g spenat - eller rucola
  • 150 g rökt sikfilé

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen. Tillsätt potatis, kapris och gräslök. Peppra och salta men uteslut salt om kaprisen legat i salt. Stek på medelvärme i olja i plättlagg med släpp lätt-beläggning.

  2. Varva äggplättarna med filead rökt fisk i bitar och skivade rödbetor. Servera med spenat, rucola eller annan smakrik sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!