Ägg med ramslökscrème och kryddpicklad lök

Ramslökscrèmen räcker till fler men är svår att göra i mindre sats. Ramslöken kan ersättas med 1 hackad vitlöksklyfta och 2 msk finstrimlad gräslök.
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8 ägg

Ramslökscrème

  • 2 äggulor
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl ramslök - finstrimlad (ca 10 blad)
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Kryddpicklad lök

  • 1 rödlök - liten
  • 1 dl vatten
  • 0,75 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk strösocker
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 kryddnejlika

Gör så här

  1. Crème: Lägg äggulor, citronsaft, senap och ramslök i en matberedare. Mixa slätt och tillsätt oljan droppvis tills det blir en tjock crème. Krydda med salt.

  2. Lök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda vatten, vinäger, socker och kryddor i en kastrull. Koka upp och tillsätt löken. Koka ca 1 minut. Ta kastrullen åt sidan och låt löken kallna i lagen. Häll bort lagen före servering.

  3. Koka äggen ca 8 min. Skala och halvera dem på mitten.

  4. Toppa äggen med lite ramslökscrème och picklad lök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!