4.54.54.54.54.5

Ramslökscrèmen räcker till fler men är svår att göra i mindre sats. Ramslöken kan ersättas med 1 hackad vitlöksklyfta och 2 msk finstrimlad gräslök.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

8 ägg

Ramslökscrème:

2 äggulor
2 tsk citron, pressad
1 tsk dijonsenap
0,5 dl ramslök, finstrimlad (ca 10 blad)
1,5 dl rapsolja
2 krm salt

Kryddpicklad lök:

1 rödlök, liten
1 dl vatten
0,75 dl äppelcidervinäger
2 msk strösocker
3 kryddpepparkorn
1 kryddnejlika

20 minuter

Ägg med ramslökscrème och kryddpicklad lök – gör så här:

  1. Crème: Lägg äggulor, citronsaft, senap och ramslök i en matberedare. Mixa slätt och tillsätt oljan droppvis tills det blir en tjock crème. Krydda med salt.
  2. Lök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda vatten, vinäger, socker och kryddor i en kastrull. Koka upp och tillsätt löken. Koka ca 1 minut. Ta kastrullen åt sidan och låt löken kallna i lagen. Häll bort lagen före servering.
  3. Koka äggen ca 8 min. Skala och halvera dem på mitten.
  4. Toppa äggen med lite ramslökscrème och picklad lök.