Ägg i tomatsås

En lunch eller enklare middag baserad på ingredienser man alltid har hemma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 1 chili - t ex spansk peppar
  • 4 sardeller
  • 1 msk olivolja
  • 500 g tomater - krossade med örter
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 1 tsk råsocker
  • 4 ägg

Bönsallad

  • 1 burk cannellinibönor - (410 g)
  • 1 påse sallad - blandad (150 g)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka sardellerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och chili ca 2 min så att löken mjuknar. Tillsätt tomater, vatten, salt, peppar och socker. Låt det koka upp.

  2. Gör 4 gropar i tomatröran och knäck ner ett ägg i varje grop. Lägg på lock och låt sjuda på medelvärme tills äggen har stannat, ca 15 min.

  3. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda dem med sallad, olja, vinäger, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!