Ägg fyllda med räkor och löjrom

Recept på ägg fyllda med räkor och löjrom. Äggen kan kokas dagen före, men fyll med kräm samma dag.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

8 ägg stora
500 g räkor med skal
1 msk crème fraiche
2 msk gräslök fint skuren
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

50 g löjrom
dillkvistar

30 minuter

Ägg fyllda med räkor och löjrom — gör så här:

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull och låt koka upp. Sjud äggen ca 6 min. Spola av dem med kallt vatten.
  2. Skär försiktigt av toppen på äggen och gröp ut gulan och lite av vitan. Mosa inkråmet med en gaffel.
  3. Skala räkorna. Ta undan 8 räkor till garnering, hacka resten. Blanda räkor, crème fraiche och gräslök. Krydda med salt och peppar.
  4. Fyll blandningen i äggskalen och garnera med räkor, löjrom och dill.

Recept av Allt om Mat-redaktionen

Fler recept med: Ägg och mejeri, Buffémat, Övrigt, Påsk