Recept på den klassiska frukosträtten ägg benedict.

För 4 personer

Ingredienser

Hollandaisesås:

100 g smör
2 äggulor
1 msk vitt vin torrt
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar
1 tsk citron pressad

Pocherade ägg:

4 ägg
1,5 l vatten
1 msk ättiksprit (12 %)

Tillbehör:

4 brödskivor, gärna runda
1 pkt bacon (120 g) t ex Butcher´s choice från Scan
130 g färsk spenat
1 msk smör till stekning

Recept: Ägg Benedict

  1. Hollandaisesås: Smält smöret i en liten kastrull. Blanda äggulor och vin i en skål eller kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad, vattnet ska bara sjuda. Vispa tills äggblandningen tjocknar.
  2. Vispa ner det smälta smöret i ägguleblandningen, lite i taget. Ta inte med den vita bottensatsen som bildats i smöret. Smaka av med salt, cayennepeppar och citron.
  3. Pocherade ägg: Koka upp vatten och ättiksprit. Låt vattnet sjuda och knäck ett ägg i taget i en kopp. Låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda ca 4 min.
  4. Ta upp ägget med hålslev och lägg på en bricka med smörgåspapper.