Afrodites sensuella kryddpersikor

Ljuvligt sensuella, dramatiska och förföriska är dessa persikor. De kokas i en afrodisiakisk kryddlag som innehåller både timjan, sichuanpeppar, svartpeppar, vanilj och kardemumma. Våga prova och förför! Bara doften av dessa underbara persikor gör att man känner sig upprymd och knappt kan vänta på att få smaka! Serveras ljumma eller rumstempererade.  Lagen som blir över är god att ringla på glass.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 2 persikor - mogna
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 kapslar kardemumma
  • 0,5 tsk sichuanpeppar
  • 0,25 kruka timjan
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk konjak - ev

Tillbehör

  • kokos-och lavendelglass
  • hasselnöts- och kardemummakaka

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker. Lägg i persikor och kryddor. Koka upp och sjud persikorna under lock tills de börjar mjukna, 5–10 min. Vänd efter halva tiden.

  2. Låt persikorna svalna något i lagen innan de serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!