Affogato med choklad och kokos - perfekt till helgmyset

Affogato med choklad och kokos Tre smaker från Karibien som möts i en god drink: mörk choklad, kokos och kaffe.
Allt om Mat
Affogato med choklad och kokos - en välkänd kombination
Affogato med choklad och kokos - en välkänd kombination Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kula chokladglass
  • 3 cl kokoslikör - t ex Malibu
  • 3 cl espresso
  • 2 msk grädde - vispad
  • kokos - riven
  • mörk choklad - mörk hackad

Gör så här

  1. Lägg glasskulan i ett litet glas eller en kopp. Häll på likören. Uteslut den om den ska vara alkoholfri.  Häll över nybryggt hett espressokaffe. Lägg på lite vispgrädde. Strö över kokos och choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!