Ädelostsoppa med palsternacka

Recept på ädelostsoppa med palsternacka. En mättande soppa som serveras i små skålar till förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 7 palsternackor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 7 dl vatten - + 7 dl
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 3 dl mjölk - + 1 dl
  • 1 msk vetemjöl
  • 200 g gräddädelost - (Kvibille)
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippa bladpersilja
  • 6 rädisor

Tillbehör

  • vallmosticks

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem. Häll över 7 dl vatten och tillsätt buljongtärningar.

  2. Sjud under lock ca 10 min tills palsternackorna är mjuka. Mixa slätt med mixerstav. Häll i 7 dl vatten och 3 dl mjölk. Koka upp.

  3. Blanda 1 dl mjölk med mjölet och rör ner det i soppan. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt smulad ost. Krydda med salt och peppar. Garnera med hackad persilja och skivade rädisor. Servera med vallmosticks.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!