Ädelostsoppa med palsternacka

3.83.83.83.83.8

Recept på ädelostsoppa med palsternacka. En mättande soppa som serveras i små skålar till förrätt.

För 8 personer:

Ingredienser

7 palsternackor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
7 dl vatten, + 7 dl
3 hönsbuljongtärningar 
3 dl mjölk, + 1 dl
1 msk vetemjöl
200 g gräddädelost, (Kvibille)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippa bladpersilja
6 rädisor

Tillbehör:

vallmosticks

Ädelostsoppa med palsternacka – gör så här:

  1. Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem.
    Häll över 7 dl vatten och tillsätt buljongtärningar.
  2. Sjud under lock ca 10 min tills palsternackorna är mjuka. Mixa slätt med mixerstav. Häll i 7 dl vatten och 3 dl mjölk. Koka upp.
  3. Blanda 1 dl mjölk med mjölet och rör ner det i soppan. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt smulad ost. Krydda med salt och peppar. Garnera med hackad persilja och skivade rädisor. Servera med vallmosticks.
    ädelostsoppa