Recept på ädelostsoppa med palsternacka. En mättande soppa som serveras i små skålar till förrätt.

För 8 personer

Ingredienser

7 palsternackor
2 vitlök klyftor, skivade
1 msk smör
14 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
3 dl mjölk + 1 dl
1 msk vetemjöl
200 g kvibille gräddädelost
1 krm svartpeppar nymald
salt eventuellt
1 knippe bladpersilja
6 rädisor skivade

Ädelostsoppa med palsternacka – gör så här:

  1. Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem.
    Häll över halva mängden vatten och buljongtärningar.
  2. Sjud ca 10 minuter tills palsternackorna är mjuka. Sätt en
    stavmixer i grytan och finfördela palsternackan. Häll i resten av vattnet och 3 dl av mjölken. Koka upp.
  3. Blanda resten av mjölken med mjölet och rör ner det i soppan.
    Låt den sjuda 5 minuter. Tillsätt smulad ost. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Garnera med persilja och rädisor. Servera med vallmosticks.