Fläskfilé med ädelostsås - fantastiskt smarrigt

Panering med sesamfrön ger en mycket god smak åt fläskfilén. Redning av märket maizena är inte samma sak som majsstärkelse från samma firma, läs på paketet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1 - 1.5 dl sesamfrö - skalade
  • 50 g smör
  • 12 lökar - färska
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g sockerärter
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Till ostsåsen

  • 70 g ädelost
  • 100 g gratängost - från påse
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - redning

Tillbehör

  • 1 citron - i stora klyftor

Gör så här

  1. Putsa filén fri från ev hinnor. Skär den i 2 cm-tjocka skivor. Platta till dem något. Salta på båda sidor. Vänd skivorna i lätt vispad äggvita. Panera i sesamfrö. Ställ åt sidan.

  2. Vispa ihop ädelost, gratängost och grädde i en kastrull. Red av såsen med maizena redning. Låt småputtra 2-3 minuter.

  3. Koka löken i lättsaltat vatten 4-6 minuter beroende på storlek. Fräs sockerärterna i 1 msk smör någon minut precis före servering, salta med 2 krm.

  4. Stek fläskfilén i rikligt med smör på medelgod värme ca 2 minuter på var sida. Servera med citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!