Ädelostpinnar med äppelmarmelad

De spröda ädelostpinnarna ska serveras nygräddade.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor - frysta
  • 75 g ädelost

pensling

  • 1 ägg

Tillbehör

  • 2 dl äppelmarmelad - se recept
  • citronklyfta - eventuellt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvtina smördegsplattorna. Kavla ut dem till dubbel storlek. Smula över osten på halva degplattan och vik den dubbelt. Skär dem i 6 pinnar vardera, ca 3 x 8 cm.

  2. Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.

  3. Grädda ostpinnarna mitt i ugnen 10-12 min tills de är gyllene i färgen. Låt svalna på galler.

  4. Fördela äppelmarmeladen i glas och stick i en ädelostpinne.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!