00000

På sjuttiotalet var löksoppan fransk och gratinerades i ugnen med bröd och ost på toppen. Detta är en polsk variant på samma tema. Ädelosten ger både god smak och en aning redning åt soppan. Krutonger med och utan kryddning finns att köpa i de flesta större matbutiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g gula lökar
2 msk smör
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
140 g ädelost
0,5 tsk salt
2 msk gula senapsfrön

15 min

1. Skala, dela och skiva löken i halvcentimetertjocka skivor. Fräs den i smör i omgångar. Placera löken i en stor kastrull efter hand.
2. Tillsätt vattnet. Smula ner buljongtärningarna och osten.
Tillsätt även salt och senapsfrö. Rör om tills buljongtärningarna och osten har löst sig.
3. Låt soppan sjuda på svag värme en kvart. Gör under tiden tomatcrostini.

Fler recept med: Grönsaker, Köp hem 5, Soppa