00000

Servera den milda men smakrika röran som aptitretare eller som del av julbuffén. Servera med hårt tunnbröd.

För 10 pers på buffé

Ingredienser

Abborröra med syrlig rödlök

500 g abborrfilé, utan skinn och ben, eller annan vit fisk
1 äggula
1 msk dijonsenap
2 msk pressad citron
1 dl rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm cayennepeppar

Syrlig rödlök

1 rödlök
1/2 dl rödvinsvinäger

Tillbehör

hårt tunnbröd, se recept

25 min + 5 timmar i kyl

1. Lök: Skala och skiva löken tunt. Blanda med vinägern. Låt marinera ca 5 timmar i kylen.

2. Lägg fisken i kallt vatten och koka den försiktigt ca 5 min. Häll av vattnet och låt fisken kallna.

3. Blanda äggula, senap och citronsaft. Tillsätt oljan i en fin stråle och vispa till en slät sås. Krydda med salt och cayennepeppar.

4. Mosa fisken och blanda den väl med såsen.

5. Servera abborröran på hårt tunnbröd och garnera med rödlöken.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Övrigt, Smårätter, Snittar