Svartpanerad abborre

Fiskens spännande svarta panering kommer av vildris. Gott och mycket dekorativt.

Gör så här:

Vitvinssås:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde. Koka ihop tills ca 4 dl återstår.
  2. Sila fonden och red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka upp. Smaksätt med salt, citronsaft och dragon.

Grönsaker:

  1. Ansa och skär fänkålen i klyftor och löken i skivor.
  2. Snoppa ärterna.
  3. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten.
  4. Strö på salt och peppar.

Dragonolja:

  1. Lägg dragonbladen i kokande vatten, låt koka ca 10 sek.
  2. Kyl dem i isvatten och låt rinna av väl.
  3. Mixa dem sedan med olja.

Fisken:

  1. Skär fisken i 5×5 cm stora bitar.
  2. Strö på salt och peppar.
  3. Mixa riset i en mixer eller mal i en kaffekvarn. Vänd ena sidan i svart ris.
  4. Stek rissidan 3 min. Vänd dem och stek andra sidan ca 2 min, beroende på fiskens tjocklek.

Servera fisken på en bädd av grönsaker. Häll vitvinssåsen runt och droppa i lite dragonolja.

Recept från