00000

För 4 portioner

Ingredienser

800 g färskpotatis
2 dl lätt crème faiche
2 msk grov skånsk senap
1 liter färska kantareller
1 burk kräftstjärtar i lag (400 g)
1 dl hackad gräslök
500 g byxade (urbenade) abborrefiléer
smör
salt + nymald svartpeppar

20 min

Abborre med kräft- och kantarellpytt

 

1. Skrubba potatisen. Koka den i saltat vatten.
2. Blanda crème fraîche och senap.
3. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den i 1 msk smör. Häll av och tillsätt kräftstjärtarna till pannan. Tillsätt gräslök, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Dra pannan från värmen.
4. Blanda mjölet med 1 tsk salt. Vänd fiskfiléerna i mjölet.
5. Stek fisken i 2 msk smör ca 2 min per sida. Servera fisken med kräft- och kantarellpytt, sås och potatis. Strössla över 1/2 tsk flingsalt.

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Grilla, Svenskt