Abborre med fänkålssås och rödbetspuré

Abborre med fänkålssås och rödbetspuré är en del i en meny. Vill du servera abborren som ensamrätt kan du öka mängden till 150 g per person. Servera med potatismos eller kokt potatis. Fänkålssås och rödbetspuré bör ökas en halv gång. Servera gärna en blandad sallad med sockerärter till.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 8 abborrfiléer - byxade (à 50 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 25 g smör
  • 1 kruka dill

Sås

  • 0,5 fänkålsstånd - (200 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk pernod - (anisbrännvin)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Rödbetspuré

  • 4 rödbetor - kokta (450 g)
  • 3 msk crème fraiche
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • fänkålsdill - eller vanlig dill

Gör så här

  1. Sås: Ansa och finhacka fän­kålen. Koka den mjuk under lock i vatten och hönsbuljong. Mixa ­fänkålen slät med buljongen.

  2. Rör ut mjölet i lite av grädden och vispa ner i buljongen. Vispa ner resen av grädden och låt koka ca 3 min. Smaksätt med Pernod och krydda med salt och peppar.

  3. Puré: Skär rödbetorna i grova bitar och mixa med crème fraichen till en slät kräm. Krydda med salt.

  4. Krydda abborrfiléerna med salt och peppar. Stek den i smör ca 2 min på ­varje sida.

  5. Servera fisken med fänkålssås och rödbetspuré. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!