Foto: Lisa Björner
Frukt och bär
Ugnsbakade äpplen med mandel och lättvispad grädde
15 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Fredagsmat
Kladdkaka med After Eight-mousse och björnbär
10 minuter + tid i kyl
Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Citrongrillad marulk med pistasch- och olivröra
40 minuter
Foto: Anna Kern
Smårätter
Lantcrostini med fänkålssalami
10 minuter
Foto: Linda Dannvin
Vegetariskt
Tryffelpasta
20 minuter + 30 minuter i kyl + utbakningstid
Foto: Lina Eriksson
Kalv
Kalvschnitzel med tryffelsalami och blomkålspuré
20 minuter
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Palaak halloumi
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Vilt
Viltgryta med messmör och svarta vinbär
30 minuter + koktid
Foto: Lisa Björner
Kyckling och fågel
Kubansk kycklinggryta med oliver, russin och friterad kapris
30 minuter + 2 timmar marinering + koktid
Foto: Lisa Björner
Torsk
Baskisk fiskgryta med potatis och jalapeño
20 minuter + koktid
Foto: Pernilla Ahlsén
Snacks och tilltugg
Rostade kastanjer med örter och honung
25 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Pernilla Ahlsén
Vegetariskt
Polenta med kastanjer och smörstekt svamp
45 minuter
Foto: Per Ranung
Torsk
Torskrygg med broccolicrème, vitvinssås och citronmarinerade grönsaker
50 minuter
Foto: Lina Eriksson
Fredagsmat
Ost med varma hjortron  
5 minuter
Foto: Helén Pe
Kyckling och fågel
Misomarinerad kyckling
20 minuter + tid för marinering
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Saffransbullar med tosca
1 timme + 70 minuter jäsning + 12 minuter i ugn
Foto: Hans Logren
Vegetariskt
Taquitos med svarta bönor, rostad majs och fetaost
50 minuter
Foto: Lina Eriksson
Näringsberäknat
Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis
30 minuter
Foto: Anna Kern
Skaldjur
Räkmacka
10 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Pajer
Cheesecake med lingon och kardemumma
20 minuter + 50 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Vegetariskt
Kikärtsgryta
30 minuter
Foto: Helén Pe
Lax
Lax i ugn med misoglaze
Foto: Pernilla Ahlsén
Veganskt
Höstsallad med kastanjer och morötter
40 minuter + 1 timme i ugn