3.63.63.63.63.6

Recept på dippsås som passar till sparris. Servera sparrisen med någon av dessa 3 dippsåser (eller alla tre) som ett trevligt och gott tilltugg.

För 8 personer:

Ingredienser

Parmesan- och citrondipp, 4 dl:

3 dl majonnäs
2 dl parmesanost, riven
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk worcestersås
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Misomajonnäs, 3 1/2 dl:

3 dl majonnäs
0,5 dl misopasta, vit
2 msk kimchi, vätska från (kan uteslutas)
1 tsk yuzu-juice, eller pressad citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

”Green Goddess”-dipp, 3 1/2 dl:

2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, liten
2 sardellfiléer
3 msk gräslök, finhackad
3 msk persilja, finhackad
1 tsk dragon, finhackad
1 msk citron, pressad
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

1 kilo sparris, grön

20 minuter

3 dippsåser till sparris – gör så här:

  1. Parmesan- och citrondipp: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser till en krämig röra. Krydda med salt och peppar.
  2. Misomajonnäs: Rör ihop ingredienserna. Krydda med salt och peppar.
  3. ”Green Goddess”-dipp: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser till en krämig röra. Krydda med salt och peppar.
Fler recept med: Sås och marinad