Gör en stor sats majonnäs. Fördela den sedan i två skålar och blanda ner smaksättningarna. Den naturella majonnäsen är förstås också god till skaldjuren.
För 5 dl
Ingredienser
Majonnäs
3
vitlöksklyftor
4
äggulor
2 tsk
dijonsenap
2 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
pressad citron
2 dl
olivolja
2 dl
rapsolja
3/4 tsk
salt
2 krm
nymald svartpeppar
Tomat och saffran
2
scharlottenlökar
1 tsk
fänkålsfrön
1 msk
olivolja
1/2 msk
tomatpuré
1/2 paket
saffran (à 1/2 g)
Sesam och ingefära
1/2 tsk
honung
1 tsk
sesamolja
1/2
röd chili, t e x spansk peppar, finhackad
2 msk
hackad koriander
2 msk
sesamfrön
20 min + tid att mogna
Majonnäs – gör så här:
Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop vitlök, äggulor, senap, vinäger och citronsaft.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
Smaksätt majonnäsen med tomat och saffran
Skala och finhacka löken. Mortla fänkålsfröna. Stek löken mjuk i olja ca 4 min. Tillsätt fänkålsfrön, tomatpuré och saffran. Stek ytterligare ca 3 min. Låt kallna. Blanda med hälften av majonnäsen.
Smaksätt majonnäsen med sesam och ingefära
Rör ihop honung, sesamolja, sesamfrön, finhackad röd chili och koriander. Blanda sedan ner hälften av majonnäsen.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.