Kräftmajonnäs – och vanlig majonnäs

Gör en stor sats majonnäs. Fördela den sedan i två skålar och blanda ner smaksättningarna. Den naturella majonnäsen är förstås också god till skaldjuren.

20 min + tid att mogna

Recept: Kräftmajonnäs

  1. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop vitlök, äggulor, senap, vinäger och citronsaft.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.

Smaksätt majonnäsen med tomat och saffran:

  • Skala och finhacka löken. Mortla fänkålsfröna.
  • Stek löken mjuk i olja ca 4 min. Tillsätt fänkålsfrön, tomatpuré och saffran. Stek ytterligare ca 3 min.
  • Låt kallna. Blanda med hälften av majonnäsen.

Smaksätt majonnäsen med sesam och ingefära:

  • Rör ihop honung, sesamolja, sesamfrön, finhackad röd chili och koriander.
  • Blanda sedan ner hälften av majonnäsen.

Recept från