Röding 1-2-3

1-2-3-röding är ett läckert komplement till den inlagda sillen.
Mattias Larsson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer - med skinn (600 g)

Lag

  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dillkvist
  • 1 rosmarinkvist
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 apelsin
  • 2 tsk salt

Tillbehör

  • 0,5 fänkålsstånd - (à ca 125 g)
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt

Garnering

  • dillvippor

Gör så här

  1. Skär varje rödingfilé i 6 bitar och lägg dem med skinnsidan upp i en form. Skala och skiva löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär apelsinen i skivor.Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Häll den heta lagen över rödingen och låt svalna. Täck med plastfolie och låt rödingen marinera ca 12 timmar i kylen.

  2. Tillbehör:Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda fänkål, rödlök, olja, citronsaft och salt i en skål. Låt marinera ca 15 min.

  3. Lägg upp rödingen på ett serveringsfat. Strö över grönsakerna och garnera med dillvippor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!