00000

1-2-3-röding är ett läckert komplement till den inlagda sillen.

För 8 personer:

Ingredienser

4 rödingfiléer med skinn, (600 g)

Lag:

0,5 rödlök
0,5 apelsin
1 dl ättiksprit, (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 tsk salt
1 dillkvist
1 rosmarinkvist

Tillbehör:

0,5 fänkålsstånd, (à ca 125 g)
0,5 rödlök
0,5 msk olivolja
1 tsk citron, pressad
1 krm salt

Garnering:

dillvippor

15 minuter + 12 timmar i kyl

1-2-3-röding – gör så här:

  1. Skär varje rödingfilé i 6 bitar och lägg dem med skinnsidan upp i en form. Skala och skiva löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär apelsinen i skivor.Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Häll den heta lagen över rödingen och låt svalna. Täck med plastfolie och låt rödingen marinera ca 12 timmar i kylen.
  2. Tillbehör:Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda fänkål, rödlök, olja, citronsaft och salt i en skål. Låt marinera ca 15 min.
  3. Lägg upp rödingen på ett serveringsfat. Strö över grönsakerna och garnera med dillvippor.
Fler recept med: Fisk, Jul