10 goda recept med kål. Laga goda middagar av brysselkål, svartkål, rödkål och vitkål. Här får du tips på 10 härliga kålrätter.

Det finns mängder av kålsorter att använda i matlagning. Allt om Mat tipsar här om några goda rätter där kål av olika sorter utgör huvudingrediensen. Se här!

Gnocchi med brysselkål och ricotta

Foto: Per Ranung

Gnocchi med brysselkål och ricotta – receptet hittar du här!

Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås.

Foto: Anna Kern

Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås.

Dumplings fyllda med vitkål – receptet hittar du här!

Recept på brysselkålspaj med getost.

Foto: Anna Kern

Recept på brysselkålspaj med getost.

Brysselkålspaj – receptet hittar du här!

Gräddkokt kålrabbi med stekt majskyckling och råmarinerad fänkål

Foto: Stefan Wettainen

Gräddkokt kålrabbi med kyckling – receptet hittar du här!

Recept på gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia.

Foto: Anna Kern

Recept på gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia.

Gnocchi med svartkål – receptet hittar du här!

Kålrabbi- och parmesanlåda med helstekt lammytterfilé

Foto: Stefan Wettainen

Kålrabbilåda med lammytterfilé – receptet hittar du här!

Savojdolmar med gräddkokt kål och svamp.

Foto: Anna Kern

Fyllningen ska vara ganska tjock för att kunna fördelas på ­kål­bladen.

Savojdolmar med gräddkokt kål – receptet hittar du här!

Glaserad kålrabbi, blomkålscrème, havskräfta och brynt smör-vinägrett

Foto: Stefan Wettainen

Glaserad kålrabbi med blomkålscrème – receptet hittar du här!

Råstekt och picklad kålrabbi med torskrygg och kräftvinägrett

Foto: Stefan Wettainen

Råstekt kålrabbi med torskrygg – receptet hittar du här!

Asiatisk kålsallad - recept

Foto: Anna Kern

Asiatisk sallad med rödkål och kålrabbi – recept hittar du här!