En lyxig, snabb och god vardagsrätt! Bjud på denna kycklingburgare, som höjs av smaker som mango och curry.

Det är lite oklart var och när hamburgaren hade sin början, men hamburgaren som vi känner den idag har sitt ursprung i USA och började serveras så någon gång under 1800-talet. I Sverige fick vi dock vänta till mitten av 1990-talet för att få äta hamburgare. Men sedan dess har utvecklingen av rätten gått som på räls. Idag finns det en massa olika varianter och råvaror som ersatt den klassiska nötbiffen i mitten. Så som kyckling, exempelvis.

Denna kycklingburgare får extra smak av Knorrs flytande kalvfond och curry- och tomatdressing. För att få in en frisk smak serveras den bland annat med mango.

Kycklingburgare med curry- och tomatdressing

Kalvfonden snabbrimmar kycklingen under tiden övriga tillbehör förbereds.

20 min
4 burgare:

400 g minutfilé av kyckling
2 msk Knorr kalvfond
2 msk rapsolja
12 körsbärstomater i olika färger
1 rödlök
1 mango
1 romansallad
4 hamburgerbröd

Curry- och tomatdressing
1/2 röd chili, t.ex. spansk peppar
1 tsk curry
2 msk vatten
1 msk tomatpuré
2 krm strösocker
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
2 krm salt

Gör så här:

  1. Banka ut kycklingen något och skär varje filé i 3 bitar. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i fonden. Låt ligga under tiden tillbehören förbereds.
  2. Curry- och tomatdressing: Kärna ur och finhacka chilin. Koka curryn i vattnet tills vattnet ångat av. Tillsätt tomatpuré och socker. Låt fräsa ca 1 minut. Lägg upp på ett fat och låt svalna. Blanda gräddfil och majonnäs med curryblandningen. Krydda med salt.
  3. Ta upp kycklingen och stek den snabbt i olja i en stekpanna tills den är genomstekt, ca 3 minuter på varje sida.
  4. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Fördela sallad, tomat, lök, mango och kyckling på underdelen av hamburgerbröden. Klicka på dressingen och lägg på överdelen.

Knorrs kalvfond är smakrik av kalv som balanserats med tomat och andra grönsaker. Att använda fond i en maträtt är ett enkelt sätt att förhöja smaken ytterligare i en rätt.

Knorr_produktbild_kalv_ny

NYA FONDER I HYLLAN!
Knorrs nya fonder förhöjer smaken på dina rätter. Förutom Kalvfonden finns även Fresh Vegetable Vegan Fond, Rich Vegetable Vegan fond samt kött-, och kycklingfond.

Se filmen här!