I annonssamarbete med KORVBRöDSBAGARN

Hamburgare är en klassiker på middagsbordet . Den här med högrev, ost och valnötter gör varje dag till en fest.

Som vardagsmiddag, till fest eller på grillpartyt. Hamburgaren är en rätt som alltid funkar. Det var i mitten av 1900-talet som den klassiska hamburgaren kom till Sverige, och har sedan dess utvecklats i många varianter. Vare sig du gillar kött, vegetariskt eller veganskt finns det en smaksäker kombination som får det att vattnas i munnen.

Tack vare ett luftigt hamburgerbröd från Korvbrödsbagarn blir den här högrevsburgaren extra saftig. Den salta ädelosten, de karamelliserade nötterna och den syrliga rödlöken ger nya och fräscha smaker. 

Högrevsburgare med ädelost och karamelliserade valnötter

Om du hellre vill ha en vegetarisk hamburgare funkar portabellosvamp lika bra.

30 min
4 burgare:

4 st Potato burger bun
400 g högrevsfärs (eller 4 portabellosvampar)
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
140 g gräddädelost
1 gemsallad

Picklad rödlök
1 liten rödlök
½ dl ättikssprit (12%)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten

Jalapeñodressing
2 msk inlagd jalapeño
1 dl crème fraiche
1 msk olivolja
1/2 kruka bladpersilja

Karamelliserade valnötter
50 g valnötter
2 msk strösocker
1/2 msk vatten
1/2 tsk salt

Garnering:
Bladpersilja

Gör så här: 

  1. Picklad rödlök: Skala och finstrimla löken. Koka upp ingredienserna till ättikslagen. Lägg löken i den varma lagen och låt kallna.
  2. Jalapeñodressing: Mixa alla ingredienser till dressingen. 
  3. Karamelliserade valnötter: Rosta valnötterna i en stekpanna. Ta upp nötterna ur pannan. Häll socker och vatten i pannan och låt det smälta och bli ljusbrunt. Lägg i nötterna och tillsätt salt. Rör om och häll sedan upp på bakplåtspapper. Låt kallna.
  4. Hamburgerbiffarna: Blanda färsen med salt och peppar. Forma till 4 burgare ca 1 ½ cm tjocka och grilla dem ca 4 min på ena sidan. Vänd dem och lägg på osten. Grilla ytterligare ca 4 min så att burgarna blir genomgrillade och osten smälter.  
  5. Rosta bröden på grillen. Lägg sallad på brödens underdel. Fördela burgare och picklad lök på bröden. Ringla på dressing och strö över valnötter. Garnera med bladpersilja. Lägg på brödlocken.

Potato_BurgerBun

Nytt hamburgerbröd från Korvbrödsbagarn!

Säg hej till Potato burger bun – ett veganskt bröd som gör hamburgaren ännu lyxigare. Tack vare att brödet är bakat med potatis blir det ännu luftigare och saftigare. Fyll brödet med dina favoritingredienser och få en ny smakupplevelse.  

Se filmen här!