Rabatterbjudande! Köp biljett till Sthlm Food & Wine för bara 135 kr

Ta med vännerna till Stockholmsmässan i Älvsjö 9-12 november.
Köp biljetterna på sthlmfoodandwine.se för bara 135 kronor med rabattkoden aom2017, erbjudandet gäller för upp till fyra personer.

Besök Allt om Mat på Sthlm Food & Wine!

Torsdag 9 november

11:00–14:15 Mack-SM med prisutdelning 13:50

14:30–15:00 Allt om Mat:s matredaktör Gunilla von Heland och vinskribent Hultgren Karell lär oss kombinera den schweiziska hårdosten Appenzeller med rätt sorts vin.

15:15–15:45 Kom och träffa Frida Ronge, köksmästare och kreativ ledare för restaurang Tak och Unn i Stockholm. Hon ger oss smakprov ur sin bok ”Rå som sushi”. 12 biljetter till en sittande mat- och vinprovning säljs i Allt om Mat:s monter.

16:00–16:30 Kokboksförfattaren och matinspiratören Jessica Frej lagar vardagsmat ur sin nya kokbok ”Supergott & Supersnabbt”.

17:30-19.00 Prisutdelning av Allt om Mat:s vin- och matpris.

Fredag 10 november

10:30–11:00 Allt om Mat:s Charlotte Jenkinson bakar scones ur vår senaste bakbok.

11:15–11:45 Sébastien Boudet, bagare och brödmissionär, ger oss smakprov ur hans senaste bok ” Sébastiens franska kokbok”.

12:00–12:30 Glassmästare Joel Lindqvist i samarbete med glassfabriken Nordic Fauna bjuder på vuxenglass. Prova blåbär och dragon, messmör, hasselnöt eller varför inte dillsmak?

13:00–13:30 Krögaren och tv- kocken Tareq Taylor bjuder på rätter ur nya boken ”Kyckling”. Maten serveras också i vår popupprestaurang. 12 biljetter till en sittande mat- och vinprovning säljs i Allt om Mat:s monter. Tareq bjuder på Singapore Noodles.

13:45–14:15 Stjärnkocken Sayan Isaksson inspirerar till japansk matlagning.

14:30–15:00 Kocken och krögaren Ulf Wagner från restaurang Sjömagasinet bjuder på hummersoppa och berättar om den nya boken ”Ett år på Sjömagasinet”. Maten serveras också i vår popupprestaurang. 12 biljetter till en sittande mat- och vinprovning säljs i Allt om Mat:s monter.

15:15–15:45 Maximillian Lundin, ekologisk entreprenör inom vegansk matlagning, bjuder på kikärtsplättar med grönkålspesto. Maten serveras också i vår popupprestaurang. 12 biljetter till en sittande mat- och vinprovning säljs i Allt om Mat:s monter.

16:15–16:45 Kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro värdshus och Asplunds bjuder på långbakad högrev med pumpa, rökt fläsk och barolosky. Maten serveras också i vår popupprestaurang. 12 biljetter till en sittande mat- och vinprovning säljs i Allt om Mat:s monter.

17:15–17:45 Karma är företaget som räddar mat från att slängas. Restaurang Wellme mixar och serverar hälsosamma drinkar av överbliven frukt. Karma är appen som räddar mat från att slängas från restauranger, caféer och matbutiker. Wellme. Healthy Food & Lifestyle i Östermalmshallen mixar och serverar hälsosamma supersmoothies gjord på överbliven frukt ifrån den lokala grönsakshandlaren.

18:15–18:45 Vinskribent Håkan Larsson bjuder på tunnbrödssnittar a l’Alsace ur sin nya bok ”Håkan Larssons bästa mat till vinet”.

18:45–19:15 Fredagsdrinken! Allt om Mat:s webbredaktör Malin Turunen skakar alkoholfria drinkar. Kom och smaka!

Lördag 11 november

10:30–11:00 Birgitta Rasmusson från Hela Sverige bakar bjuder på småkakor ur sin senaste bok ”Birgittas bästa julkakor”.

11:15–11:45 Allt om Mat:s matredaktör Charlotte Jenkinson lagar överraskande julrätter ur senaste numret.

12:00–12:30 Skådespelaren och vinnaren av Hela Kändissverige bakar, Johan Östling, bakar godsaker ur sin nya bok ”Bobos bageri”.

13:00–13:30 Årets kock 2017 Johan Backeus och vd för Årets kock Andreas Stenberg berättar om tävlingen. Johan kommer också att laga nya spännande rätter. Maten serveras också i vår popupprestaurang. 12 biljetter till en sittande mat- och vinprovning säljs i Allt om Mat:s monter.

13:45–14:15. Walter Sundling, vinnaren i Sveriges yngsta mästerkock, kommer och ger oss smakprov på sin favoriträtt.

14:30–15:00. Kom och träffa en av Sveriges stora matpersonligheter, Titti Qvarnström. Hon lagar mat ur senaste boken ” Malmö Cooking: min stad”. Maten serveras också i vår popupprestaurang. 12 biljetter till en sittande mat- och vinprovning säljs i Allt om Mat:s monter. Rödbeta, äpple, björnbär, torkade svarta oliver och tjurtestikel.

15:30–16:00. Liten provning av viner från årets vinnare av Gyllene Glaset, Allt om Mat:s årliga vinpris. Kupong för provningen köper du i glasutlämningen.

16:15–16:45. Maro Papadopoulou, grundare och matinspiratör från Fontana, lär oss hur man toppar pizza grönt och grekiskt samt ger oss hållbara tips på hur man tar vara på mat som blivit över.

17:00–17:30. Lantliv mat & vins pris, Årets mathjälte, delas ut av Cecilia Lübeck från Lantliv mat & vin och Fredrik Eriksson.

Söndag 12 november

10:30–11:00. Daniel Lakatosz bakar chokladbudapestbakelse med blåbärscrème och grädde till Fars dag.

11:15–11:45. Paolo Roberto lär oss att laga den perfekta pastan.

12:00–12:30 Mattias Larsson lagar krämig viltskav med äpple och svamp. Maten serveras också i vår popupprestaurang. 12 biljetter till en sittande mat- och vinprovning säljs i Allt om Mat:s monter.

13:15–13:45 Kokboksförfattarna och bloggarna David Frenkiel och Luise Vindahl lär oss laga hälsosam vegetarisk mat ur nya boken ”Green Kitchen at Home”.

14:00–14:30 Bloggarna Gustav Johansson, (Jävligt gott) och Zeina Moutada, (Zeinas Kitchen) berättar om sitt projekt att utveckla och förbättra hemkunskapen genom fokus på matglädje.

14:45–15:15. Allt om Mat:s matredaktör Gunilla von Heland och vinskribent Gunilla Hultgren Karell lär oss kombinera den schweiziska hårdosten Appenzeller med rätt sorts vin.

15:30–16:00 Allt om Mat:s Ulla Karlström och Gunilla von Heland bjuder på överraskningar ur senaste numret.

 

Köp biljetterna på sthlmfoodandwine.se för 135 kr med rabattkoden aom2017, erbjudandet gäller för upp till fyra personer.