Pumpa, älg och whisky ger smak åt helgens meny

En lustfylld trerätters meny i höstens tecken, med tuffa smaker av pumpa, älgkött, lingon och läcker whiskykolasås.
Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande drycker till rätterna.

Förrätt

Pumpasoppa

Att dricka till:
Jacob´s Creek Semillon Chardonnay 2007 (16434) Australien, 65 kronor.
Ett vitt vin med fin, äpplig och frisk fruktighet och aningen örtigt
drag.

Varmrätt

Älgrulader

Att dricka till:
Allesverloren Shiraz 2007 (29002) Sydafrika, 99 kronor
Smakrikt och generöst rödvin med svartpeppar, mynta och björnbär i
smaken. Lång, rik eftersmak.

Dessert

Blondie med sorbet och whiskykolasås

Att dricka till:
Jack Daniel´s (585) USA, 159 kronor (35 cl)
Förstärk whiskysmaken i desserten med ett litet glas bourbon. Nötig
smak med lite vanilj, kola och aningen sötma.