I samband med vårt 40-års jubileum har Allt om Mat valt att stödja Svenska FN-förbundets kampanj Skolmat blir kunskap.

I många fattiga länder har föräldrar inte råd och möjlighet att låta sina barn gå i skolan, de behövs för arbete hemma eller för att  dra in pengar till mat till familjen, Men  om barnen erbjuds ett gratis mål mat ökar chanserna att de ska få gå i skolan med 25 procent, då vet föräldrarna att deras barn åtminstone fått en riktig måltid den dagen. Och om barnen får mat orkar de tillgodogöra sig sina kunskaper och har kanske till och med krafter kvar till att leka, växa och utvecklas.

Rätten till mat är en av punkterna i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna från 1948. Utan mat i magen kan ingen framtid byggas och inga drömmar förverkligas, varken för människor eller samhällen. Men idag saknar många hundra miljoner människor tillgång till mat och rent vatten.

Det är lätt att ge

  • För bara två kronor kan du bjuda ett barn i Etiopien, Kambodja eller Afghanistan på en skolmåltid som gör skillnad. Vill du ge ett bidrag?
  • Skicka ett sms med texten ”AOM 20” till 72 909  – du ger då 20 kr som betalar 10 skolmåltider (telefonoperatörens sms-kostnad tillkommer). Du kan också sätta in din gåva på 90 00 79-5. Ange kod ”AOM”.
  • Läs mer om kampanjen på www.fn.se/skolmat

Fira med att hjälpa

Det här året firar Allt om mat 40 årsjubileum. Ett av våra engagemang är i FN-förbundets projekt Skolmat blir kunskap. Det är ett engagemang vi delar med bland andra föreningen Årets kock.

Under det här året kommer vi att på olika sätt uppmärksamma kampanjen och samla in pengar. 

Vill du hjälpa oss att hjälpa? Läs mer här och följ vårt
arbete i kommande nummer!

NUVARANDE Projektet som ger kunskap
NÄSTA Lättlagat med laxfilé