Peters lag är inspirerad av snapskryddor

Kocken Peter Jelksäter har i samarbete med Läckö slottsaqvavit gjort en kräftlag.

Kocken Peter Jelksäter jobbar till vardags med det svenska kocklandslaget, som just nu ligger i hårdträning inför matolympiaden i oktober.
 – Vi tränar i ett kök under Gripsholms värdshus, berättar Peter vars specialitet är desserter.
 – Under sommaren har det blivit mycket vit choklad men under hösten blir det desserter med mörk choklad i stället, och det kommer bli många äppelpajer och varma äpplen i ugn, berättar Peter som lagom till kräfttider tagit fram två nya recept. Det ena är en lite paj och det andra är en kräftlag för frysta kräftor, i samarbete med Läckö snaps.
 – Lagen bygger på samma kryddsammansättning som finns i snapsen.

Koka Peters lag – klicka här

Och till  – en paj med prästost, Vänernlöjrom och lantägg

Gillar Snickers

Namn: Peter Jelksäter
Ålder: 32
Yrke: kock
Bästa desserten: Det är nog Snickers, det är just kombinationen sälta, nötter, choklad och kola som är så bra. Just på det temat har jag byggt många desserter.
Aktuell: som kock i svenska kocklandslaget.