Sångerska, artist och numera även kokboksförfattare, Pernilla Wahlgren har en diger meritlista. Dessutom är hon en stor älskare av... kladdkaka. Här hittar du hennes bästa recept på kladdkaka.

Snart ska Pernilla Wahlgren turnera halva Sverige runt med sångaren Christer Sjögren och sprida lite glädje, men innan det har hon hunnit lansera sin egen kokbok, temat är julmat.

– Jag har alltid bakat med barnen. Istället för att leka så har jag frågat barnen om de vill baka. Det har blivit ganska många kakor genom åren, berättar hon.

– Vi bakar cheesecake, äppelpaj och så kladdkaka så klart, barnen får vara med och välja och då blir det ofta kladdkaka. Gärna en klassisk med mörk choklad eller ibland med vit choklad. Vi bakar så mycket så min pappa tycker att han går upp i vikt när han är här…

Vilken kladdkaka är godast?

– Absolut bäst är kladdkakan på Rosendals trädgård på Djurgården. Det är familjefavoriten alla gånger och det är alltid den som jag återkommer till när jag ska göra en kladdkaka. Den är underbar! Den är enkel, god och kladdig…

Här är receptet:

Rosendals franska kladdkaka

 • 100 gram smör
 • 3 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 5 msk kakao
 • 1 ½ vetemjöl

Gör så här:

 1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form.
 2. Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.
 3. Låt svalna.
 4. Pudra kakan med florsocker före servering.
 5. Servera gärna med lättvispad grädde.

 

Allt om Mat:s populäraste kladdkaka – steg för steg-video