Perfekta kombinationer av vin och skaldjur

Krispiga och fruktiga vita viner är det naturliga valet till skaldjur. Men det är tillbehören som avgör valet av vin.

Är det grädde i såsen? Grillas skaldjuren? Sallad? Ja, valen är många ochdet gör att även valet av vin ställs på prov. Vi har här valt ut fyra vita viner som med lätthet kan kombineras med skaldjursrätter, testa något av dem eller sök vidare i vårt vinsök – där hittar du många godbitar.

Mycket nöje!


Divino Nordheim Sommeracher Katzenkopf Silvaner Kabinett Trocken 2008
, (6762), Tyskland, 79 kronor

Tysk höjdare av silvaner-druva, syrligheten passar bra till skaldjur. Gunilla Hultgren Karell har gett vinet 4 getingar i Expressen och vingruppen tycker att man ska dricka det till moules marinière.


Yalumba The Y Series Riesling 2008
, (16017), Australien, 89 kronor

Skaldjur funkar ypperligt med denna australier med lime och äpplen i smak och doft. Riesling är en klassisk skaldjursdruva, har använd i Australien – resultatet är lite kraftigare än det traditionella.

Fleur du Cap Unfiltered 2007, (15530), Sydafrika, 99 kronor
Kanske till en gräddig pasta med räkor? Fruktigt och lite kryddigt från Sydafrika med fyra druvor i botten. Gunilla Hultgren Karell ger det 4 getingar i Expressen vilket borgar för ett tryggt köp!

Crémant de Bourgogne Rosé 2006, (7687), Frankrike, 89 kronor
Vardagslyx på flaska är detta rosa, mousserande vin. Fyndstämplat av vingruppen på VinVin.se och ypperligt både som fördrink och skaldjursvin.