Pelles snabba grytor

Stjärnkocken Pelle Johansson avslöjar sina bästa genvägar till en snabb gryta, och bjuder på två goda recept.

Pelle Johansson är kökschef på restaurang Ulla Winbladh. Han har tagit fram två enkla recept på mustiga grytor som värmer i vinterkylan. Grytorna kräver inget tidskrävande långkok eller krångliga buljonger, utan är enkla allt-i-ett måltider. Bara att koka och servera med ett gott bröd till.

– Grytor ska vara enkla, säger Pelle Johansson.

 Här har han samlat sina bästa genvägar i grytkokningen:

 

 Använd fisk till eller skär tunna bitar av kött till grytan, så blir koktiden kort

Gör stora grytor och frys in eller ät dagen efter. Väldigt snabbt nästa gång du ska äta!

Baka rotsaker i ugnen medan du förbereder resten av grytan.

Använd smaksättare som ketchup eller HP-sås för att lyfta fram grundsmakerna.

Våga ersätta ingredienser med alternativ du har hemma.