Pelle kryddar med te

Te är en het smaksättare som dyker upp i många olika sammanhang. Inte minst i desserter. Här bjuder
tv-kocken Pelle Johansson på tre spännande recept med smak av olika sorters te.

Grönt te har länge varit en favoritsmaksättare hos många stjärnkockar. Nu är det dags för andra typer av teer att ta plats på kryddhyllan. Därför har vi bett tv-kocken Pelle Johansson att ta fram tre terecept exklusivt för våra läsare.
Som köksmästare för den anrika och klassiska restaurangen Ulla Winbladh på Djurgården i Stockholm, kombinerar den prisbelönte källarmästaren gärna traditionell matlagning med nytänkande matglädje.
   – Likaväl som man har kaffe i en tiramisu kan man ha te i en brûlée, säger Pelle Johansson som bjuder på ett vitt iste med smak av fläder, en brûlée på svart lingonte och en äppelkompott på rött rooibos.

"Jag gillar mest rökiga teer"

Namn: Pelle Johansson.
Ålder: 34.
Familj: Sambo Kim Dahlin, dottern Agnes, 8, bonusdottern Inca,
8, och Henry, 9 månader.
Bor: Stockholm.
Yrke: Källarmästare på restaurang Ulla Winbladh i Stockholm och kokboksförfattare.
Favorittesort: Gillar rökiga tesorter, gärna med whisky i.
Hemlig last: Läsk och ostbågar.