Pasta är perfekt

Pasta är möjligheternas mat. En favorit i salladen, självskriven i gratängen och perfekt som sidekick till såväl kyckling och kött som grönsaker.

Sex nya recept:

Rucolakräm

Penne med kyckling, spenat & svamp

Pastasallad med senapsrullad lammfilé

Bandpasta med chorizo och oliver

Grönsakscarbonara

Grönsakscanneloni

Fem goda tillbehör

  1. Endive & ädelost. Späda blad av bittra endiveblad med lite smulad krämig blåmögelost.
  2. Apelsin & vattenkrasse. Tunna apelsinskivor och blad av vattenkrasse tillsammans med en dressing på honung, olja och grov senap.
  3. Sparris & hasselnötter.Mycket lättkokt sparris (som omedelbart spolas i kallt vatten) tillsammans med rostade hasselnötter kryddade med en skvätt balsamvinäger.
  4. Avokado & salladsskott. Klyftor av mogen avokado tillsammans med rostade pinjenötter, salladsskott och en skvätt balsamvinäger.
  5. Rucola, tomat & pecorino. Klyftor av smakrika körsbärstomater och kryddiga rucolablad tillsammans med tunna skivor av pecorinoost (eller hyvlad parmesanost)

Fem tips när du kokar pasta

  1. Vatten. Koka pastan i rikligt med vatten, 1 liter vatten till 100 g pasta. Tillsätt 1 tsk salt per liter vatten.
  2. Smaka. Prova alltid pastan innan den kokat så många minuter som anges på förpackningen. Ofta är den tiden för lång för att pastan ska ha kvar det rätta tuggmotståndet.
  3. Durkslag. Slå pastan i ett durkslag, så fort den är färdig. Får pastan ligga kvar i vattnetblir den mjuk och kletig. Häll tillbaka pastan i den varma kastrullen och rör eventuellt ner ett par droppar olivolja, så pastan inte klibbar ihop.
  4. Koka med såsen. Det är gott om pastan får ta smak av den sås den ska serveras mer. Så häll gärna den knappt färdigkokta pastan i såsen och låt den koka klart ett par minuter i såsen.
  5. Färskvara. Servera nykokt pasta omedelbart.
NUVARANDE Pasta är perfekt
NÄSTA Smalt till frukost och mellanmål