En av världens främsta vinsamlingar går under klubban i New York.

En av världens mest exklusiva resturanger, Le Cirque i New York, ska göra en rensning i vinkällaren. De har det trångt, skriver Reuters.
 – Vi har för mycket vin, har du sett vårt vintorn? Det finns mycket mer än det, säger ägaren Sirio Macciono i en intervju. Han syftar på det vintorn som resturangen bland annat är känt för, ett 8,2 meter högt torn med vin som står mitt i restaurangen. Macciono vill rensa ut lite i sortimentet och få in nya årgångar och just nu sitter han med sin sommelier och väljer vilka viner, ur den prisade samlingen, som ska gå under klubban.

Exklusiva viner säljs

– Jag måste vara ärlig. Vi har en hel del väldigt fina viner,  men de är också mycket dyra, säger Maccinio. Auktionshuset Christie´s har fått uppdraget att auktionera ut vinerna i restaurangen 17 november. Bland utropen finns då bland annat lådor med Bordeaux, inkluderat ett Chateaux Margaux från 1959, Mouton-Rothschild från 1982 och några relativt unga Petrusviner från 1995.
 – Det för första gången, så vitt vi vet, som en restaurang säljer av lite av sin samling från källaren, säger Rik Pike på Christie´s. 

Le Cirque

  • Har vunnit Wine Spectators stora pris.
  • Ligger mitt på Manhattan och har klädkod kavaj för herrar.
  • Har funnits i 30 år och serverar gräddan i New York.
NUVARANDE Passa på att köpa viner från Le Cirque
NÄSTA Tävla och vinn en dag på musteri!