Pannkakor recept

Pannkakor på alla sätt hittar du här. Grundreceptet, amerikanska pannkakor, ugnspannkaka, mjölkfria och glutenfria pannkakor, plättar och fullkornspannkakor.

Pannkakor – grundrecept

pannkakor-grundrecept

8 pannkakor

  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • Salt (efter smak, cirka 0,5 tsk)
  • Smör till stekning
  1. Vispa äggen och tillsätt hälften av mjölken.
  2. Vispa i mjöl och salt. Häll i resten av mjölken.
  3. Stek i smör

 

Recept: Bananpannkakor

bananpannkakor

2 personer

  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • Salt efter smak
  • Kanel/Kardemumma/Vaniljpulver
  • Smör/olja till stekning
  1. Mosa bananerna i en bunke med gaffel
  2. Knäck äggen över bananerna och blanda till en smet. (Gärna med stavmixer så att bananpannkakorna blir fluffiga!)
  3. Smaksätt med salt. Ha gärna i kanel, kardemumma eller vaniljpulver (eller alla samtidigt!)
  4. Stek på båda sidor

 

Recept: Amerikanska pannkakor

amerikanska-pannkakor

15 stycken

  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Lönnsirap till servering
  • Smör till stekning
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
  2. Knäck i ett ägg och vispa ner mjölk. Vispa till en slät smet.
  3. I en stekpanna: häll ut smeten glest till önskad storlek. Stek plättarna ca 1/2 min och vänd dem sedan och stek andra sidan ca 1/2 min.
  4. Servera plättarna på direkten med lönnsirap och bär eller sylt

 

Fler sätt att variera dina pannkakor!

Pannkakor… så gott, lätt och går att variera på massor av spännande sätt. Här under hittar du redaktionens bästa pannkaksrecept: