Packat för picknick i tre fräscha korgar

Grillkväll på stranden, några goda mackor på bryggan eller en minibuffé i parken? En picknick kan se ut på många sätt. Karl Eriksson, kock på Skebo Herrgård, har packat tre inspirerande picknickkorgar.

Marina korgen:

Strömmingsmacka med senap och dragon

Matjesillsmörgås

After beachkorgen:

Chili- och koriandergrillat fiskspett med mango

Lime- och honungglacerade grillspett med oxfilé och chorizo

Citykorgen:

Wraps med rökt lax, avokado och örtcrème

Ciabatta med småplock

 

Ska tävla i mat-OS

  • Namn: Karl Eriksson
  • Ålder: 25
  • Jobbar: Skebo Herrgård i norra Roslagen.
  • Tidigare jobb: Eriks Bakficka, Eriks Gondolen
  • Tävlingsmeriter: Finalist i Årets viltkock 2006, finalist i Årets unga kock 2008, medlem i Stockholm Culinary Team som i höst ska tävla i OS i matlagning.