Amerikanska bryggeriet Rogue hyllar sin avlidne VD med en ölfestival för hundar.

En ölfestival för fyllhundar – hur låter det? Inte så bra kanske? Men om vi säger att hundarna i det här fallet är riktiga hundar på fyra ben och att ölfestivalen är till bryggerihunden Brewers ära så kanske det låter lite bättre?

Det är det Oregon-baserade bryggeriet Rogue som hedrar sin bortgångne kollega Brewer med en festival där hunden står i centrum. Kollegan Brewer var, när han gick bort 2006, CEO för företaget, en titel som enklast översätts med verkställande direktör. Relativt ovanligt med tanke på att Brewer var en…. labrador!

Varje år sedan
hans bortgång arrangerar bryggeriet Rogue en festival och det är inte bara ölet som står i centrum, det finns alla möjligheter för hundarna att må bra också med hjälp av hunddans, hundtvätt och en look-a-like-tävling för hundar där de som liknar de kända hundarna Lassie och Rin-Tin-Tin kan vinna fina priser. För att inte tala om de hundar som liknar Brewer, de kommer att hedras särskilt extra.

För att inte mattar och hussar ska gå tomhänta från festivalen så finns ett stort antal amerikanska mikrobryggerier på plats, mer än 30 bryggerier kommer att närvara på festivalen i Newport, många av dem med specialöl bryggda till Brewers ära.

Rogue Ale är ett
amerikanskt bryggeri med världsrykte, det har bryggt öl sedan 1988 och finns med jämna mellanrum representerade på Systembolaget, just nu finns det fyra typer av öl i sortimentet.

 

 

  • Vinexperterna tipsar om lådvin – 6 boxar
NUVARANDE Ölfestival för hundar
NÄSTA Senaste vinfynden från experterna