Därför är choklad- och kakätare snällare än de som äter nyttigt.

Konsumenter som köper nyttig ekologisk mat är mindre benägna att vara snälla mot och hjälpa andra människor. De är helt ­enkelt mer självbelåtna än andra, skriver Daily Mail.

Enligt en amerikansk ­undersökning leder det till att ekomänniskor lättare dömer ut andras beteenden. Med den tesen är tröstätare, som frossar i choklad och kakor, snällare mot andra. Och det visar också att bara tanken på godsaker gör att vi mjuknar ­ inombords. Studien, som inte är statistiskt säkerställd, genomfördes på universitetet Loyola i New Orleans, USA.

En grupp på 62 studenter delades i tre mindre grupper. Den första fick en samling bilder på ekologiskt märkta äpplen, spenat och morötter. Den andra gruppen fick se bilder på glass, kakor och choklad. En kontrollgrupp fick titta på torrvaror. Samtliga besvarade sedan ett formulär.

Men det riktiga testet kom när studenterna trodde att undersökningen var slut. Ledarna frågade då om de ville hjälpa en professor i max 30 minuter, utan belöning. Gruppen som tittat på nyttigheter ville i genomsnitt hjälpa professorn i 13 minuter. Sötsaksgruppen var beredd att erbjuda nära det dubbla: 25 minuter i snitt.

 

Källa: Aftonbladet