Nyårsmeny. Årets sista fest har fina smaker från Italien. Antipasto med kvisttomater och pepprig olivolja inleder nyårskvällen. Till varmrätt torskrygg, brynt smör och puré av jordärtskocka. Ljumma körsbär i likör till dessert. Vilken fest!

Matredaktören Petra Lindstrand om menyn:

”Här är en middag i italiensk stil, helt i min smak. Förrätten kräver ingen tillagning, men då är det särskilt viktigt att välja bra råvaror: söta rumstempererade tomater och en god skinka. Med brynt smör till torsken behövs ingen annan sås.

Desserten är en av mina favoriter. Jag älskar kombinationen amaretto och körsbär. Mandelsmulet med rostad mandelmassa ger gott crunch.”

Förrätt: Liten antipasto – tomatröra med olivolja, baguette och parmaskinka

antipasto-tomat-skinka-olja

Varmrätt: Torskrygg med jordärtskockspuré, brynt smör, rom och rödbetschips

torskrygg-med-pure

 

Efterrätt: Ljumna körsbär med vaniljglass och krispigt mandelsmul

efterrätt med glass, smul och körsbär i likör