Smakmästaren Mattias Larsson har skapat en högklassigt och lyxig nyårsmeny. Vi säger bara - laga och njut!

Förrätt till nyår: Råraka

Råraka med kalixlöjrom, gräddfil, ansjovismajonnäs och picklad steklök, passar perfekt till; 

  • Palmer Blanc de Blancs 2008 (7553) Champagne, Frankrike, 309 kr.
Råraka med kalixlöjrom, gräddfil, ansjovismajonnäs och picklad steklök

 

Förrätt: Carne crudo

Carne crudo smaksatt med citron, dragon och olivolja,  gulbetor, parmesanost och crostini är en festlig förrätt. Passar perfekt till;

  • Pol Roger Blanc de Blancs 2004 (88285) Champagne, Frankrike, 576 kr.
Carne crudo med citron och dragon, gulbetor, parmesanost och crostini

Mellanrätt: Torskrygg

Krispigt överbakad torskrygg med kålrabbi, fänkål och kålrot i dillsky. Passar perfekt till denna roséchampagne:

  • Gosset Grand Rosé Brut (7405) Champagne, ­Frankrike, 499 kr.
Krispigt överbakad torskrygg med kålrabbi, fänkål och kålrot i dillsky

 

Huvudrätt: Kyckling

Kyckling med jordärtskockscrème, champagnekokt kål och sky med valnöt. Passar perfekt till:

  • Krug Grande Cuvée (7494) Champagne, Frankrike,1 485 kr.
Kyckling med jordärtskockscrème, champagnekokt kål och sky med valnöt

 

Efterrätt: Brownies med chokladtryffelsås

En lyxig dessert sätter guldkantad avrundning på kvällen! Chokladstinn Brownie som får en kraftig och mättad smak av chokladen med riktigt hög kakaohalt. Den lena chokladglassen passar perfekt till.

efterrätt-till-lyxig-nyårsmeny

 

Fler recept till din nyårsmeny: