Nyårskänslor!

Nyår. Examen. Har vi skött oss? Jag står på höstens matmässa Det Goda Köket och får festkänslor. På scenen står Lotta Jenkinson från Allt om Mat och lagar husmanskost. Publiken är med, det susar av förväntan. Och när hon är klar och håller fram brickorna med smakprover rusar de fram, alla vill vara först i kön. Då känns det gott även i min mage. Det är så här vi vill att det ska vara, när vi planerar Allt om Mat. Förväntan. Hunger. Nyfikenhet.
Just matmässan är lite av examensprov. Allt om Mat:s kockar på scen, tillsammans med många andra ur Sveriges kockelit. Drygt 30 000 besökare under tre dagar. Många, många möten, synpunkter och tack för en tidning som verkar göra skillnad där hemma både till vardag och fest.

Jag summerar för mig själv och konstaterar att vi även i år har gjort 20 tidningar, som mitt i lågkonjunkturen lästs av nästan 600 000 människor per nummer. Dessutom tre kokböcker och två cd-skivor med recept och vintips. Vi har vunnit både prestigefyllt svenskt och internationellt pris för kokboksserien tillsammans med Expressen. Och blivit nominerade för alltommat.se till Sveriges bästa tidskriftswebbsajt.
Själva har vi glatt oss åt en inspirationsresa i Sörmland, med besök
hos små ekologiska mejerier, kvarnar och krogar. Vi har också glatt
oss åt att få dela ut vårt stora matpris till Ängavallen och vinpris till
Fontanafredda. Och åt att vi fått en lillasyster! Tidningen LagaLätt
har fl yttat ihop med oss igen – inspiration för oss, och ett perfekt komplement när man vill laga lite lättare, lite snabbare.
 

Nu har Tom Sjöstedt klivit upp på scenen, och han har helt oväntat med sig assistenten/dottern Asta, snart tre år. Publiken skrattar och förväntan ligger i luften. Precis den känslan vill jag ha med mig in i 2010 Då fyller Allt om Mat 40 år!
Vi ska fira hela året. Ge ut fantastiska böcker – den första, om bröd, kommer redan i vår. Göra tidningar som passar både dig och mig och kockproffs som Tom (Årets Kock 2008). Och så ska vi överraska, vänta bara! För jag vill höra det där sköna suset igen, och känna mig trygg med att även lilla Asta en gång kommer att känna förväntan
och hunger när hon öppnar sin Allt om Mat!

Fem förväntningar på 2010

  1. Härlig feststämning när Allt om Mat fyller 40 år!
  2. Att alla ni 600 000 Allt om Mat-läsare fortsätter att hitta matglädje och inspiration hos oss!
  3. Vi får möta er läsare i nya sammanhang. Håll utkik!
  4. Att ni gillar nya brödboken från Allt om Mat – kommer redan till våren!
  5. Vi fortsätter debatten om eko- och den närodlade maten.
NUVARANDE Nyårskänslor!
NÄSTA Fira nyåret med lätt festsupé